IS DIT WAT IK OOIT IN GEDACHTEN HAD?
Wat wil ik?
down

Ieder kind heeft dromen. Er komt een moment in je leven dat je om je heen kijkt en je je afvraagt: Wat is daarvan terecht gekomen? Niet alle dromen zijn realistisch en vaak leiden omstandigheden in je leven je naar plaatsen en situaties die je van tevoren zelf niet bedacht zou hebben. Van de lagere school, naar de middelbare school en door naar een vervolgopleiding. Een carrière, een partner, een huis, kinderen. Het één volgt het ander logischerwijze op, maar dan komt er een moment dat alles draait. Je werk is je werk, de kinderen worden zelfstandiger en je relatie een routine. Is dit wat je vroeger voor ogen had?

Of plof je aan het eind van de dag op de bank en is de energie op. Kijk je opzij en vraag je je af waar degene is gebleven waar je vroeg stapelverliefd op was. Straal je naar de buitenwereld het perfecte leven uit, maar krijg je amper de touwtjes aan elkaar geknoopt. Heb je het idee dat je de controle over je leven kwijt bent en eigenlijk wordt geleefd? Dan gaat het leven meer op overleven lijken.

Tegenwoordig moeten we veel ballen in de lucht houden. De perfecte vader, de liefhebbende partner, de ambitieuze zakenman, tijd voor vrienden, verre reizen, hobby’s en sporten. Helaas zitten er maar 24 uur in een dag en dus moeten er keuzes gemaakt worden. En die zijn vaak niet makkelijk. Al is het maar omdat een mens eigenlijk niet van veranderingen houdt. Met verandering komt immers ook onzekerheid en angst om iemand (of iets) te verliezen. Maar zeg eens eerlijk, waar word jij nu echt gelukkig van?

De vraag is eenvoudig genoeg, maar het antwoord is vaak moeilijk te achterhalen. Want wat wordt verwacht door je familie, welke reputatie heb je hoog te houden en wat zullen je vrouw en kinderen wel niet vinden. Daarnaast leef je je leven volgens bepaalde patronen. Gewoonten gebaseerd op normen en waarden, op wat binnen jullie familie ‘gewoon’ is. In welke patronen zit je gevangen? Door altijd hetzelfde te doen kom je terug immers altijd op hetzelfde resultaat uit. Wat houdt je tegen om te veranderen?

Soms ligt een oplossing voor de hand, maar zie je die over het hoofd. Een andere keer blijkt verandering makkelijker te zijn dan je van tevoren zou hebben ingeschat. Dan is het een kwestie van de eerste stap maken. En je bent niet de eerste die die weg inslaat, maar je hebt zelf de ervaring niet. Een coach klinkt misschien zweverig, trendy of overbodig, maar hoe fijn zou het zijn als iemand wél die ervaring heeft je kan helpen om de zaken op een rijtje te zetten. Om te bepalen wat werkelijk belangrijk is en die je praktische tips geeft om stappen te maken in de richting die jij wilt gaan. Bel of mail me en we overleggen wat de mogelijkheden zijn.